2017. január 14., szombat

10 dolog, amit soha ne mondj egy menyasszonynak, avagy ara-para a családban



A mai hétvégén talán aktuálisabb az esküvő-téma, mint valaha. A városban két helyen is rendeznek kiállítást a témában, ahol zömében megyei szolgáltatók mutatkoznak be, hogy minél szebbé tegyék a nagy napot és, hogy a szervezéssel járó izgalmakat csökkentsék.
Az esküvő előtt egy évvel már érdemes megkezdeni a szervezést, hiszen a lelkes arák hamar lefoglalják a szolgáltatókat és a helyszíneket. 


Mi az, ami a legjobban tudja beárnyékolni a készülődést? Közel húsz menyasszony szedte nektek csokorba a legjobb példákat!. 


1/ Az esküvő és a korod. Van, aki hamar megtalálja élete párát, van aki csak sok idő és csalódás elteltével. Természetesen ez hatással van az esküvő időpontjára. Van, aki sokáig csak együtt él a párjával, van aki pár hónap után már eljegyzési gyűrűt kap. Van, ahol a sorrend más, előbb a gyerek utána a frigy. Ne de kit is érdekel? 

Nem vagy túl fiatal? 
Várhattatok volna még pár évet! 
Most már minek? 

2/ Igen, minden menyasszony tudja, hogy milyen sokan válnak el. Vagyunk sokan, akik már az ültetési rend alakításakor is sakkoznak az elvált szülők, rokonok miatt, de nyilván senki nem úgy indul neki élete legszebb napjának, hogy ez tuti véget fog érni. 

A válás drága mulatság ám!
Hát sajnállak fiam! Most aztán felkötheted a gatyád! Biztos vagy benne?
Ismeritek ti a válási statisztikákat? 


3/ A vendéglista. A tervezgetéskor mindenki számba veszi, hogy rokonokból, barátokból, kollegákból kit tart fontosnak. Ki a környezetében az a személy, aki vel meg akarja osztani ezt a pillanatot. Mindenkinek a saját személyisége és a párjával kötött kompromisszuma adja meg azt a számot, ami a vendégek számát illeti. Ilyenkor azonban jönnek az oktondi megjegyzések:

Ó, Szívem! Őt meg kell hívni!
Őt miért nem hívjátok meg? 
Miért lesztek olyan sokan? Nem is ismertek annyi embert? 
Szortírozzatok még! 


4/ Régen adott volt egy esküvő menete, ma azonban a nagy szabadságnak és az esküvői szolgáltatások széles kavalkádjának hála, már olyan esküvőnk lehet, amilyenre csak vágyunk. Persze ez nem mindenkinek felel meg: 

Miért nem lesz templomi?
Miért nem hagyományos lesz? 
Miért nem lesz bolondmenyasszony? 
Miért nem lesz vőfély? 


5/ Az igazi kihívás a szervezés és a pénztárca mentén az, amikor olyan helyszínt választ a pár, ami nem a lakóhelyükön van. Számos megoldás létezhet erre az esetre is, azonban mindenkinek tuti nem lehet megfelelni: 

Most komolyan ezért béreltek buszt? 
Hol van az? Hogy jutunk mi oda? 
Akkor "izékéék" hol fognak aludni? 
Ne már! Az úgy olyan macerás! 



6/ A legkínosabb és a legbosszantóbb, amikor a z esküvő anyagi vonzatával kapcsolatban kapsz megjegyzést, hiszen, amennyiben a pár önállóan vág bele ebbe a projektbe, azt nyilván átgondolta a saját lehetőségeihez viszonyítva. Bármilyen is a helyzetük, ez csak az ő döntésük.

Minek veritek magatokat ilyen költségekbe?
Miért nem engeditek, hogy adjunk bele? 
Miért nem vesztek inkább házat ebből a pénzből? 
Ezt a pénzt másra is költhetnétek!
Az meg minek? Ez így elég drága lagzi lesz!
Meg még a ház is?! Jó sok pénzetek lehet!



7/ A legjobb, amikor néhány viharvert kapcsolat és szappanopera után felteszik nektek a kérdést a nagy hír hallatán: 

Ki akarta ezt? 
Jól meggondoltátok? 
Ugye nem te erőltetted? 

Talán ez a legaljasabb....


9/ Ahogy a helyszín, úgy az időpont is megosztó és természetesen senkinek  sem lehet megfelelni: 

Miért pénteken? 
Miért nem inkább szombat?  
Miért  Húsvétkor? 
Ó, ne akkor! Nekünk is akkor volt! 


10/ Ma már számtalan formája van annak, hogyan vegyük fel a nevünket a házasságkötés után. A névválasztás munkánktól, személyiségünktől és a családi hagyományoktól is függ(het). Az tuti, hogy valaki biztosan meg fogja jegyezni az alábbiak egyikét: 

Miért így veszed fel a neved? 
Miért nem veszed fel a nevét?
Nem mondod! Tuti meg fog sértődni a párod! 
Mit szól ehhez apád?! 

Úgy gondolom, hogy az esküvő és annak minden egyes szegmense a párra tartozik. A Nagy Nap mindenkinek mást jelent. Van, akik kettesben megszöknek egy távoli országba, hogy csak egymásnak örüljenek aznap. Vannak, akik világgá kürtölik  szerelmüket és óriási lakodalmat terveznek. 

Sokan pedig a középutat választják. Minden barátnak, rokonnak, szülőnek ebben a felfokozott szervezési időszakban azt tanácsolom azokkal a menyasszonyokkal együtt, akiknek a fenti példák köszönhetőek, hogy hallgassák végig a beszámolókat, biztassák a menyasszonyokat, és segítséget, tanácsokat csak úgy adjanak, hogy közben tartsák tiszteletben a házasulandókat és az ő vágyaikat.


Berdó Erika G. és még sokan mások 
Köszi lányok!!!! :-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése